Tandzorg met aandacht voor het esthetische

Centrum voor Tandheelkunde Geluwe is uw tandartsenpraktijk met oog voor het esthetische. Op een veilige en hygiënische manier werken we aan een mooi, gezond, functioneel en blijvend gebit. Wij hanteren de meest innovatieve technieken voor esthetische tandbehandelingen, zoals tandimplantaten, tandkronen en facings of veneers.

Facings of veneers

U hebt spleetjes tussen uw tanden, afgebroken tanden, een scheef of onregelmatig gebit, verkleurde of te kleine tanden. Dan zijn facings wellicht een geschikte oplossing.

 

Facings, ook bekend als veneers of facetten, zijn laagjes van composiet of schildjes van kwaliteitsvol porselein die zorgvuldig op uw eigen tanden worden bevestigd. Deze technologie laat ons toe om onvolmaaktheden in uw gebit weg te werken, zonder uw bestaande gebit aan te tasten. Facings vervangen eigenlijk uw natuurlijk tandglazuur en verkleuren niet door nicotine, koffie, thee of wijn. Ze krijgen een tint naar keuze, van zeer subtiel tot stralend wit.

Tandimplantaten

Tandimplantaten zijn titanium kunstwortels die we in het kaakbot bevestigen. We plaatsen implantaten als solitaire tand, gedeeltelijke brug, volledige brug of overkappingsprothese.

 

Implantaten bieden heel wat voordelen op korte en lange termijn. Dankzij deze restauratieve oplossing kunnen we ontbrekende of beschadigde tanden vervangen zonder gezonde tanden af te slijpen. Naast tandbehoud blijft het kaakbot ongedeerd. Omdat de tandwortel ook vervangen wordt bij een implantaat, zijn tandbederf of een ontstoken zenuw verleden tijd. Door tandheelkundige implantologie behoudt u het esthetische en het complete comfort van praten, lachen en eten.

Tandkronen

Sterk beschadigde tanden kunnen we beschermen met een natuurlijk uitziende tandkroon, ook wel vaste tandprothese genoemd. Hierbij wordt de tand of kies afgeslepen om een kapje van metaal en/of porselein precies over uw eigen tand te laten passen. Bij een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen kan een brug met twee of meer kronen uitkomst bieden. Tandkronen zijn ook geschikt om de positie van uw gebit licht aan te passen of erg verkleurde tanden te verfraaien.

Bel het Centrum voor Tandheelkunde Geluwe voor een afspraak

Onze tandartsenpraktijk adviseert u graag op maat over de verschillende mogelijkheden voor uw gebit en uw specifieke situatie. Bel ons dus gerust voor een afspraak.